De wereld van IT-detachering en leaseauto’s 

Vroeger… 

Het is niet meer hetzelfde als 10 of 15 jaar geleden heb ik gemerkt. Waar ik toen de ervaring had dat bijna elke IT-er dolblij was met het feit dat hij/zij een leaseauto van de zaak kreeg, is het inmiddels wel anders. En natuurlijk ga ik niet generaliseren, maar ik vind wel dat er tegenwoordig anders gekeken wordt naar een auto van de zaak. Er worden steeds meer eisen gesteld en dat mag, maar het is niet altijd realistisch… 

Van A naar B 

‘Toys for boys’ was het altijd al in onze branche, waar er vroeger natuurlijk een andere ratio of verdeling was tussen mannelijke en vrouwelijke IT-ers. Gelukkig zien we bij The Solutionz Group dat steeds meer vrouwen de IT in gaan en dat is een uitstekende ontwikkeling. Op basis van wat ik tot op heden heb meegemaakt concludeer ik dat vrouwen anders kijken naar auto’s dan mannen, althans het leeuwendeel. 

Ze hechten minder waarde aan hoe stoer hij moet zijn, hoe dik het audiosysteem moet zijn en of het panoramadakkie er op zit. De basics moeten aanwezig zijn, en dan is het vaak prima. 

En er zijn altijd 2 categorieën. De ene groep boeit het niet veel hoe ze van A naar B gaan, als het maar rijdt en niet te duur is. De andere groep heb ik meer mee te maken; het is wel degelijk van belang HOE je van A naar B gaat. Met stoelverwarming, cruise control, Apple Carplay en niet te vergeten, de juiste velgen. Beide categorieën zijn prima vind ik. Zo lang je binnen je budget blijft, kan je bij The Solutionz Group gewoon lekker je ding doen.

Rijdende reclame 

Vroeger was het vrij gewoon dat een bedrijf z’n leaseauto’s voorzag van belettering, subtiel of schreeuwerig aanwezig. Het zijn rijdende visitekaartjes, dus goede marketing. En voorheen hadden weinig mensen hier een probleem mee. Bij The Solutionz Group zijn we enkele jaren geleden afgestapt van belettering op onze auto’s. Het was weliswaar strak en subtiel, maar een poll onder het personeel liet zien dat 80% liever zonder reed. Of je het gewoon niet mooi vindt of in je kring kan doen alsof het je eigen dikke bolide is laat ik in het midden. Maar voor Michael en mij was het wel een reden om gedag te zeggen tegen autobelettering. Wij hebben altijd gezegd dat onze mensen op 1 staan. En dat is ook zo. Zij moeten happy zijn. Want als zij happy zijn, presteren ze optimaal en dan worden wij ook happy. Een goede keuze kunnen we achteraf zeggen. Hoe je het ook wendt of keert, we zien dat er positief op wordt gereageerd, ook door sollicitanten.  

Dealbreaker 

Grappig; ooit waren we voor 90% klaar met het sluiten van de deal met een topkandidaat. Echter toen hij vernam dat er belettering van The Solutionz Group op de leaseauto zat, was dat een dealbreaker voor hem. Of we voor hem niet een uitzondering wilde maken. Dat kon natuurlijk niet, dan krijg je scheve gezichten. Of die keer dat een servicedeskmedewerker, een groot talent, maar met slechts anderhalf jaar werkervaring en geen certificering, de deal overboord gooide omdat hij een Polo kon krijgen. Hij moest en zou een Golf hebben. Paste niet in het budget, dus hij cancelde de deal. Ik heb in mijn 20 jaar als wagenparkbeheerder de gekste dingen meegemaakt. Mensen die een auto leidend vinden in het bepalen van hun carrière-keuze, het bestaat. Je moet je natuurlijk afvragen of dit de mensen zijn die je binnen je organisatie wil hebben, maar dat is een andere kwestie. 

Bijtelling en kosten 

Velen hebben niet in de gaten welke kosten je als werkgever maakt om jou van een leaseauto te voorzien. Naast de lease- en brandstofkosten hebben we jaarlijks vaak te maken met additionele kosten. Vervangend vervoer bij schade en pech, jaarlijkse indexaties vanuit de leasemaatschappijen, dure parkeerkosten omdat je opdracht dat vereist. En vergeet de BTW privé-correctie niet aan het eind van het jaar. Dat kan aardig oplopen. Jij betaalt je bijtelling en die blijft gedurende je leasecontract hetzelfde. De werkgeverskosten worden elk jaar duurder. Zeker als je kijkt naar de laatste jaren op het gebied van brandstof-, verzekerings- en wegenbelastingkosten. 

Onrealistisch 

Elektrisch is al langere tijd hot. Los van de discussie of het nou echt beter is voor het milieu of goedkoper voor de werkgever, het is financieel straks niet meer zo interessant voor je portemonnee. De overheid was vroeger (10 jaar geleden) van het stimuleren, dat halen ze nu wel in. Ooit was een elektrische auto goed voor 0% bijtelling. Toen 4%, 8% en 16%. Straks 22%.  

Over het algemeen zijn elektrische auto’s een stuk duurder in aanschaf dan reguliere brandstofauto’s. Welk voordeel heb je straks dan nog? Ik wil wel zien hoe dat zich ontwikkelt. 

Wat nog meer hot is; SUV’s of Compact SUV’s. Hoge zit, strak afgewerkt en vaak full options. Ik weet niet hoe vaak ik het verzoek voorbij heb zien komen of ik het leasebudget van iemand niet even kon ophogen omdat die SUV net niet haalbaar was. Dat heeft een reden. We hebben de leasebudgetten binnen The Solutionz Group dusdanig berekend en vastgesteld, dat je het financieel ook verantwoord kan dragen. Een beginnende Servicedeskmedewerker met een salaris van € 2.100 bruto per maand heeft niks aan een SUV van 40K-45K. En toch heb ik vaak het verzoek gehad om hierin mee te denken.  Een paar keer heb ik het spelletje ook gewoon meegespeeld. Vind ik leuk… 

Dan geef ik aan dat het allemaal haalbaar is. En dan zijn ze blij! Totdat ik op hun verzoek een proformaatje maak wat het ze netto gaat kosten. En dan haken ze allemaal af. Ehm…ik kijk toch even verder. Maar je wilde toch kostte wat het kost die T-Roc? Of die Model Y? ONREALISTISCH. 

Kies nu een leaseauto die je kan dragen, want je gaat een leasecontract voor enkele jaren aan over het algemeen. Intussen bouw je je werkervaring op, haal je je certificeringen en krik je je marktwaarde op. Na deze leaseauto zul je zien dat je budget ook meegegroeid is, evenals je salaris. Dan kan je die dikkere bak lekker pakken. Al kom je vaak na 4 jaar in een andere levensfase, waarbij je soms andere prioriteiten krijgt. Dan moet het een gezinsauto worden, want huisje, boompje, beestje inmiddels. 

Het komt uiteindelijk echt wel 

Kijk, ik begrijp het echt wel allemaal. “Toys for boys” (maar ook girls natuurlijk tegenwoordig), zeker in de IT-branche is en blijft een dingetje. Er zijn meer egootjes in deze branche dan menigeen denkt. Iedereen weet dat ik een groot autoliefhebber ben, dus ik val in de categorie die het belangrijk vindt hoe ik van A naar B ga. Maar ook ik heb het moeten opbouwen, op de juiste manier. Geleidelijk. Ik was blij met m’n eerste Dinky Toy. Ik had net m’n rijbewijs en kreeg een leaseauto van de zaak. Geweldig! Ik had geen eisen. Ik was vereerd en dankbaar. Later was er steeds meer mogelijk bij een volgende bak. Toch even die leuke velgen, of die audio upgrade. Mijn consultants binnen The Solutionz Group zullen beamen dat wij een goed autobeleid hanteren. Ook zij hebben hetzelfde pad afgelegd en rijden nu een dikke Cupra, BMW of een DS7 waar geen enkel accessoire-vinkje meer blanco overbleef, alles zit erop. Ze hebben hun sporen verdiend en verdienen ook hun toy. Niet omdat ze het eisen, want dat deed er geen één! En daar ben ik trots op. Maar omdat ze zichzelf bewezen hebben…en dan komt de beloning vanzelf. 

Het autobeleid bij The Solutionz Group?

Geen belettering, merkenvrijheid, zelf samenstellen, 20% overschrijdingsmogelijkheid en al bestellen na je proeftijd. Interessant genoeg om eens te sparren over je carrière en welke auto daar op dit moment goed bij past? Je weet mij te vinden… 

Ajay Goerdial 

Financieel Directeur Ajay Goerdial is ondernemer in hart en nieren en leidt al meer dan 7 jaar met succes The Solutionz Group en Cloud Solutionz. In het verleden heeft hij zelf als gedetacheerde gewerkt en als ZZP’er heeft hij zijn eerste stappen als ondernemer gemaakt op financiële afdelingen en wagenparkbeheer bij diverse organisaties, waardoor hij op dit vlak zijn strepen wel heeft verdiend met inmiddels bijna 20 jaar ervaring. Hij weet exact hoe het wereldje qua financiën binnen de detachering werkt. En dus ook de bizarre wereld van IT-detachering en leaseauto’s.