5 belangrijkste voordelen van detachering

door | mei 17, 2022 | Lifestyle

Hoe vaak horen we dit niet: ‘met dit uurtarief keer het aantal uur kom ik op een godsvermogen uit, dus detachering is ons veel te duur’. Wat men dan vooral vergeet is wat het kost als het werk voor een langere periode blijft liggen bijvoorbeeld.

Elke organisatie heeft er weleens mee te maken gehad waarbij er extra handjes nodig zijn. Detachering is dan een goede oplossing! Wij geven je de 5 belangrijkste voordelen van detachering; flexibiliteit, kwaliteit, snelheid, korte inwerktijd en zekerheid.

  1. Flexibiliteit; als organisatie zit je niet vast aan langdurige contracten met een werknemer. De inlenende organisatie voorkomt hiermee hoge kosten wanneer er geen behoefte meer is aan de extra inzet. Wanneer de professional ziek is, hoef je als inlenende organisatie niet door te betalen. Dat komt op conto van het detacheringsbureau.
  2. Kwaliteit; interim professionals worden vaak ingeschakeld vanwege hun specialisme. Een goed detacheringsbureau investeert in zijn professionals met certificeringen, trainingen en cursussen waardoor de kennis up-to-date is. Doordat deze professionals vaak gewend zijn te schakelen tussen opdrachten en organisaties zien ze sneller waar knel- of verbeterpunten liggen dan iemand die al jaren bij dezelfde organisatie werkt.
  3. Snelheid; het scheelt een organisatie een hoop tijd, geld en moeite om het gehele wervings- en selectieproces uit te besteden. Detacheringsbureaus hebben het netwerk en de database waaruit ze kunnen putten.
  4. Korte inwerktijd; interim professionals zijn direct inzetbaar op de werkvloer, doordat ze gewend zich zijn snel aan te passen aan een organisatie en/of team.
  5. Zekerheid; deze vier genoemde voordelen zorgt voor een groot voordeel, namelijk zekerheid. Je krijgt een specialist, die direct aan de slag kan, zonder eraan vast te zitten.