5 Voordelen van Offline Dag

door | mei 10, 2022 | Lifestyle

Vandaag is het Nationale Offline Dag! Tegenwoordig zijn we druk met appen, youtuben, instagrammen en tiktokken. Wist je dat Nederland samen met Zweden koploper is in Europa? Hoog tijd voor een offline dag dus!

Van de Nederlanders is 40% internetverslaafd. Deze verslaving blijkt uit onderzoek net zo schadelijk te zijn als alcohol en drugs. Misschien dan goed om even af te kicken! Wat zijn de voordelen van een dagje offline?

  1. De productiviteit schiet omhoog; je wordt minder gestoord door ieder ‘bliepje’ van een whatsappje, like of tag en dus kan je echt gewoon je dingen afronden!
  2. Helemaal zen; altijd lekker als je gefocust bent en je to-do lijstje kan afwerken en voor het einde van de dag alles al af hebt. Dat zorgt voor rust in je hoofd.
  3. Tijd over; meer uren in een dag kan je niet krijgen en dus kan je maar een keer je tijd besteden. Nu je tijd over hebt, kan je deze besteden aan andere dingen!
  4. Minder prikkels; als je over Instagram scrollt rol je van de ene prikkel naar de andere prikkel, en die prikkels kosten enorm veel energie van je.
  5. Je bent creatiever dan je denkt; als je nu iets wil weten pak je Google erbij, maar als je zelf wordt uitgedaagd om echt na te denken, ben je creatiever dan je denkt!