Coroningsdag 2021

door | apr 26, 2021 | Lifestyle

KONINGSDAG 2021

Vorig jaar moesten we onverhoopt een onverwachts ineens Koningsdag thuis vieren, zonder al die evenementen en feesten waar iedereen altijd naar toeleeft. Voor vele medelanders was dit toch een momentje van: ‘en wat moeten nu doen dan?’

Aangezien het dit jaar wederom thuis gevierd moet worden, hebben wij een aantal tips voor morgen om dat Oranjegevoel in huis te halen en de verjaardag van de koning te vieren!

1. Om 06:23 uur wordt bij zonsopkomst door heel Nederland de vlag met wimpel gehesen. Pak die vlag en hang ‘m op.

2. Om 10:00 uur is het tijd om met heel het land het Wilhelmus te zingen. In plaats van dit voor de buis te doen, roept het KOVB dit vanaf de voordeur, balkon of tuin te doen, zodat door heel het land het volkslied te horen is.

3. Net als in het leven, moet je zelf de slingers ophangen! Haal daarom de oranje, rode, witte en blauwe ballonnen en slingers in huis en hang ze op.

4. Oer-Hollandse spelletjes horen nu eenmaal bij Koningsdag, denk hierbij aan: Koekhappen, Blikgooien, Spijkerpoepen, Kus de Koning en zo zijn er nog meer veel meer leuke spelletjes om te doen!

5. De Oranjetompouce hoort erbij, support je lokale bakkerij door ze daar te halen, of maak ze zelf! https://bakken.nl/recept/oranje-tompouce

6. Op de bank neerploffen en de Koninklijke familie volgen via de tv kan ook! In een afgesloten studio zal de Koning Willem-Alexander met zijn gezin zijn verjaardag vieren, wat wordt uitgezonden via een livestream en bij de NOS.

7. Om 16.30 uur wordt er getoast op de Koning: laat die champagne maar poppen!