Dankzij jullie heb ik mijn droombaan!

In slechts 2 weken was alles rond: kennismakingsgesprekken met elkaar en de nieuwe opdrachtgever, vervolggesprekken, contractbesprekingen en ondertekening van alle contracten. Op 1 april startte Peter als Systeembeheerder bij onze nieuwe opdrachtgever in Delft en sinds afgelopen vrijdag 1 mei is hij door zijn proeftijd heen.

Hoe ben jij in contact gekomen met The Solutionz Group en hoe heb jij de communicatie ervaren?
Via LinkedIn heeft Shardha Kewaldar, Recruitment Consultant bij The Solutionz Group, mij benaderd door een Inmail te sturen. Dezelfde dag hadden wij telefonisch contact en ik vond het fijn dat er geluisterd werd naar mijn wensen. Het mooie daarvan is dat ik er direct een prettig gevoel bij kreeg. De klant ook, want in no-time, slechts twee weken, was alles rond. De werkwijze van The Solutionz Group is intelligent en verfrissend.

Leuk om te horen! Wat vind jij dat wij anders doen ten opzichte van andere IT-bemiddelingsorganisaties?
Wat ik merk bij andere bureaus is dat je gewoon een nummer bent. The Solutionz Group stelt geen standaard vragen, maar kijkt echt naar de persoon achter het cv. Hierdoor wisten jullie al heel snel waar ik vandaan kwam. Dit maakte het voor mij erg persoonlijk en dat werkt voor mij het prettigst. Bij het bedrijf waar ik nu werkzaam ben, is het ook heel erg persoonlijk allemaal. De match is echt perfect!

Hoelang was jij eigenlijk al op zoek voordat je via The Solutionz Group bent bemiddeld naar jouw nieuwe werkgever? Was je latent werkzoekende? Hoe zag jouw situatie er eigenlijk uit?
Ik was actief werkzoekend, al jaren! Ik was wel aan het werk. Mijn vorige werkgever had een bedrijf ingeschakeld om voor mij op zoek te gaan naar een parttime baan voor maximaal 20 uur in de week. Dit werkte gewoon niet. “Ja, je kan buschauffeur worden“, zeiden ze tegen mij. Maar dat wilde ik natuurlijk niet, ik ben een techneut. “Werk voor een systeembeheerder voor 20 uur, dat is er gewoon niet”. En toen kwam The Solutionz Group ineens op de proppen met een vacature voor 16 uur in de week. Het kan dus wel degelijk!

Peter en Shardha

We hebben het samen gedaan, Peter! We zijn superblij dat je jouw proeftijd bent doorgekomen bij onze opdrachtgever, en jouw nieuwe werkgever.
De puzzelstukjes passen perfect in elkaar. Er is snel geschakeld en ik heb nu de baan van mijn dromen. Ik had niet verwacht dat ik in deze corona periode nog een nieuwe baan kon vinden die zo goed matcht met mijn wensen en persoonlijke situatie. Hoe jong ik me ook voel, ik ben al wel 54 jaar en mag door omstandigheden maximaal 20 uur werken. De slagingskans was klein, maar uiteindelijk ben ik blij dat ik niet heb opgegeven en dat ik nu mijn droombaan heb. Dankzij jullie, dikke pluim!

Hoe heb jij de onboarding en het inwerktraject ervaren tijdens de Corona periode?
Ik ben 1 april gestart en dit was inderdaad middenin de corona periode. Iedereen was via Microsoft Teams thuis aan het werk. Het inwerken is enigszins moeizaam verlopen, omdat je letterlijk de persoonlijke contacten mist van je collega’s. Het is lastig als nieuwe collega om bepaalde documentatie te vinden waarvan één persoon op de hoogte is. Ik heb ook veel collega’s die thuiswerken met kinderen. Zij zijn niet altijd direct bereikbaar, omdat zij naast het thuiswerken ook de zorg hebben voor hun kinderen. De fysiek contactarme werkvloer heeft wel geleid tot een vertraagde communicatie. Desondanks bellen mijn collega’s mij altijd terug en kunnen we met het team toch leveren wat we ons voor doel hebben gesteld.

Als laatste vraag zijn wij ook altijd nieuwsgierig naar een cijfer die je ons zou geven voor de begeleiding, communicatie, afspraken en de match naar jouw nieuwe werkgever. Welk cijfer geef je ons?
Een dikke tien! Alles lukte in één keer!