Detachering, detavast of werving & selectie?

door | sep 25, 2023 | Interview

Het kiezen tussen detachering, detavast en werving & selectie hangt af van de behoeften van zowel werkgevers als werknemers. De verschillende diensten hebben zo hun eigen voordelen en nadelen.

Detachering

Detachering houdt in dat een werknemer voor een bepaalde periode wordt ingehuurd door een ander bedrijf dat bijvoorbeeld tijdelijk extra personeel nodig heeft.

Werkgevers hebben de mogelijkheid om snel personeel in te huren voor projecten of tijdelijke behoeften zonder langdurige contracten aan te gaan. Ook als er géén match is ben je sneller van elkaar af. Voor werknemers is het natuurlijk een mooie manier van ontwikkelen, je kijkt immers in diverse “keukens” van de verschillende bedrijven en leert omgaan met verschillende karakters. Daarnaast is er in de detachering ook genoeg ruimte tot het behalen van diverse certificeringen.

Detavast

Detavast daarentegen is een mooie combinatie van detachering met een mogelijke overgang naar een dienstverband bij het inlenende bedrijf. Voordeel hiervan is dat de gehuurde professional eerst op tijdelijke basis beoordeeld kan worden voordat er wordt overgegaan naar een langdurige verbintenis. Op deze manier kan je bepaalde risico’s minimaliseren. Uiteraard geldt dit ook voor de professional. Je creëert hiermee een kans om het bedrijf beter te leren kennen.

Werving & selectie

Klanten die geen behoefte hebben aan tijdelijk personeel, of daar niet te middelen voor hebben gaan in vele gevallen voor werving & selectie. Bij werving & selectie wordt een bureau ingehuurd voor het vinden en selecteren van geschikte professionals voor een functie in dienst. De klant kan zich op deze manier blijven focussen op de bedrijfsactiviteiten terwijl het wervingsproces wordt uitgevoerd door een team van professionals die weten wat ze doen!

Bij TSG begrijpen we dat het niet één maat past bij iedereen. We bieden niet alleen detachering, maar alle diensten om ervoor te zorgen dat we precies datgene leveren wat de klant nodig heeft.

Als je op zoek bent naar de perfecte professional of gewoon wilt sparren over de mogelijkheden, dan help ik je graag. Laten we een kop koffiedrinken en de opties bespreken die het beste bij jou passen.