Een dag uit het leven van….Clayton

door | jan 16, 2020 | Interview, Lifestyle

Een dag uit het leven van…
Systeembeheerder Clayton

Hoe lang werk je inmiddels voor TSG en hoe ben je bij TSG terecht gekomen?
Ik ben nu 11 maanden in dienst van TSG. Nadat ik op LinkedIn had aangeven dat ik op zoek was naar een nieuwe uitdaging, ontving ik vrij snel daarna een mailtje van Michael Sitaram in mijn inbox met een uitnodiging voor een vrijblijvend gesprek. Het gesprek verliep erg prettig en ik voelde mij direct op mijn gemak. Ik had nog een aantal andere gesprekken lopen, maar stiekem had ik al besloten dat ik voor TSG zou gaan.

Hoe ziet jouw ochtend eruit, voordat je richting werk gaat?
Mijn ochtenden zijn vrij standaard. Ik word wakker tussen 5.00 – 6.30 uur, begin met een kop koffie en daarna douchen. Dan stap ik in mijn nieuwe TSG auto richting de opdrachtgever, een toonaangevende bank in Amsterdam. Het fijne is dat ik niet vast zit aan een vaste begintijd. Dus de ene keer ben ik vroeg (07:00 uur) en als ik wat meer tijd nodig heb om wakker te worden, dan begin ik wat later.

Welke rol vervul je momenteel bij de klant? Hoe ziet jouw team eruit? Kan je dit eens beschrijven?
Bij deze opdracht vervul ik de functie van Application Deployer/Change coördinator (wbt de changes voor application deployment) en controleer ik de facturatie van de packages die door de externe partij gemaakt wordt. We vallen onder het Windows/Infrastructure Team dat op dit moment bestaat uit 19 man met ieder zijn eigen specialisme, zoals Windows, VMWare, Ivanti RES, NEOS, PKI om maar een paar te noemen. Daarnaast heeft iedereen wel de algemene kennis van elkaars specialisme om elkaar zo op te vangen bij afwezigheid, zo vullen we elkaar goed aan.

Hoe ziet jouw gemiddelde dag eruit bij de klant? Kan je vertellen waar je het meeste plezier en voldoening uit haalt, wat jouw grootste uitdaging is en waar je de grootste bijdrage aan kan leveren?
Bij binnenkomst pak ik een kop koffie en open ik onze registratie tool. Ik kijk of er nieuwe aanvragen voor packaging binnen zijn en/of packages terug gekomen zijn van de externe partij. Bij de nieuwe aanvragen doorloop en beoordeel ik het intake formulier. Aan de hand van het intake formulier bepaal ik of we de package zelf maken of dat het naar de externe partij gaat. De externe partij doet de package, waarbij het installatiebestand, meestal een msi bestand, met specifieke tooling aangepast wordt en daar een nieuwe installatie bestand/msi pakket van maakt, waarin de wensen van de opdrachtgever zijn verwerkt.

Ook maken we gebruik van AppV. Deze worden op dezelfde wijze beoordeeld, alleen met uitzondering dat we nu ook zelf de applicatie mogen sequencen, waar voorheen dit altijd door de externe partij werd gedaan. Maar door aan te geven dat wij bepaalde zaken ook zelf kunnen doen, wat dan ook weer de kosten en de doorloop tijd drukt, heeft onze manager hierop positief akkoord gegeven. Initiatief tonen wordt gewaardeerd en beloond! Het packaging door middel van AppV is dan ook mijn grootste uitdaging, omdat ik hier nog veel van kan leren. En als het allemaal lukt zoals de opdrachtgever wenst, haal hier enorm veel voldoening uit! Ik zit hier erg goed op mijn plek, en dat is vooral de verdienste van TSG. Zij hebben op basis van mijn kennis, ervaring en persoonlijkheid, in combinatie met de wens van de opdrachtgever weer een mooie match verwezenlijkt.

Welke middelen gebruik je om ervoor te zorgen dat je volledig op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen op jouw vakgebied, hoe ondersteunt TSG jou hierin en hoe daagt TSG jou uit om het maximale uit jezelf te halen?
Om mijn kennis up-to-date te houden maak ik gebruik van de Computer Based Trainingen van Plural Sight. TSG laat mij vrij om mijn eigen studiekeuzes te maken. Uiteraard gelden de “standaard” certificeringen zoals Windows MCSA en ITIL als een belangrijke basis, maar wat je daarnaast wil leren is geheel aan jezelf. Op dit moment ben ik druk bezig met de upgrade van MCSA 2012 naar 2016. TSG stelt materiaal beschikbaar om mij hierin te ondersteunen en faciliteert de examens door de kosten op zich te nemen. Het wordt alleen maar aangemoedigd je te blijven ontwikkelen, wat ook wel een vereiste is in deze snel veranderende branche.

Wat zijn volgens jou de voordelen van het werken voor TSG?
Eigenlijk alles. Het gras is altijd groener bij de buren, wordt er weleens gezegd. Maar ik heb gekozen voor TSG, het gevoel is goed en de klik is er. En hoe ik die klik moet omschrijven, is lastig, maar: IT just feels good! Het gaat om het complete plaatje.

Aan welke door TSG geboden secundaire arbeidsvoorwaarden hecht jij veel waarde en waarom?
Ik hecht meer waarde aan een goede basis en die wordt door TSG geboden in de vorm van uitdagende opdrachten bij mooie opdrachtgevers. Secundaire voorwaarden zijn mooi meegenomen, maar de basis is voor mij het belangrijkste. Aan het vertrouwen in mij als persoon dat TSG hardop uitspreekt, merk je dat het erg goed zit.

TSG kenmerkt zich als een warme club met oprechte mensen die open en helder communiceren. Hoe ervaar jij dit? Kan je voorbeelden noemen waarom je dit zo ervaart?
Tot nu toe ervaar ik dat als positief. Bij gelegenheden (borrels of etentjes) waarvoor we worden uitgenodigd, of als je gewoon even langs komt voor een kop koffie, merk je dat direct. De deur staat altijd open en je wordt er warm ontvangen!

Hoe vind je het dat TSG zich inzet voor maatschappelijk betrokken initiatieven? Kan je hierbij aangeven waarom?
Dat is een goede zaak. TSG is maatschappelijk betrokken, maar dringt dit niet op aan haar medewerkers. Het moet uit de medewerker zelf komen, want dan pas hebben beide partijen voldoening uit hetgeen zij vrijwillig doen voor de medemens. En TSG snapt naar mijn inziens dat ook hierin een ieder zijn eigen voorkeur heeft.

Zou je ons bij andere IT’ers aanraden? En waarom?
Jazeker. Omdat ik hier goed zit en naar me zin hebt, en dat gun ik anderen ook. Dus wil je je geen nummer voelen, dan moet je echt eens een kop koffie bij TSG doen.

Wil jij ook onderdeel zijn van The Solutionz Group en gewaardeerd worden om zowel jouw kennis en ervaring alsook om jou als persoon? Wij nodigen je graag uit voor een kennismakingsgesprek. Je kan contact met ons opnemen via 030-2271690 of mail naar career@www.thesolutionzgroup.com.