Geef jouw IT-carrière een vliegende start!

Sta je op het punt om over te stappen naar een carrière in de IT? Ben je net afgestudeerd aan een IT-gerelateerde opleiding? Of werk je al in de IT en wil je jouw praktijkervaring aanvullen met solide theoretische kennis?

IT-certificeringen kunnen je een vliegende start geven en laten zien dat je over de juiste expertise beschikt.

IT-certificeringen

Er zijn talloze certificeringen beschikbaar voor IT-professionals, afhankelijk waar je als professional naartoe wil groeien. Zo kan je je specialiseren en verdiepen op diverse gebieden, maar zijn er een aantal certificeringen die je de basis bezorgen binnen de IT. Bij The Solutionz Group helpen we onze IT-professionals om het ideale pad te vinden en welke certificeringen daarbij passen.

Als je bijvoorbeeld kijkt naar een starter, of iemand die net van school komt, of iemand die dus nog geen certificeringen heeft, dan zijn er een aantal certificeringen die handig kunnen zijn voor het lanceren van je IT-carrière. 

ITIL4 Foundation

ITIL staat voor Information Technology Infrastructure Library, en het is een set van best practices voor IT-servicemanagement (ITSM). ITIL biedt een raamwerk dat organisaties kunnen gebruiken om hun IT-servicemanagementprocessen te structureren en te verbeteren, met als doel efficiëntie, effectiviteit en kwaliteit te bevorderen. Het ITIL-framework omvat verschillende publicaties met richtlijnen en aanbevelingen voor de planning, implementatie, ondersteuning en verbetering van IT-services in een organisatie. Het doel is om ervoor te zorgen dat de IT-services aansluiten bij de behoeften van de organisatie en haar klanten.

Het gebruik van ITIL helpt organisaties om hun IT-servicebeheer te stroomlijnen, te optimaliseren en te verbeteren, waardoor ze beter kunnen inspelen op zakelijke behoeften en een concurrentievoordeel kunnen behalen.

ITIL staat als de basis voor IT-professionals. Dit brengt diverse voordelen voor jou als IT-professional met zich mee:

  • Carrièremogelijkheden: ITIL-certificeringen kunnen deuren openen voor nieuwe carrièremogelijkheden in IT-servicebeheer. Werkgevers waarderen professionals met kennis van ITIL-best practices.
  • Professionele Erkenning: Het behalen van ITIL-certificeringen geeft blijk van je toewijding aan professionele ontwikkeling en het begrijpen van gestandaardiseerde IT-servicemanagementpraktijken.
  • Vaardigheden en Kennis: ITIL-certificeringen voorzien individuen van diepgaande kennis en vaardigheden op het gebied van IT-servicemanagement, wat hen in staat stelt effectief bij te dragen aan het succes van organisaties.
  • Verbeterde Productiviteit: Professionals met ITIL-certificeringen hebben de knowhow om IT-services effectiever te beheren, wat kan leiden tot een verbeterde productiviteit en efficiëntie op de werkplek.
  • Werkelijke Toepassing: ITIL-certificeringen voorzien professionals van praktische inzichten en instrumenten die direct kunnen worden toegepast in de dagelijkse werkzaamheden, zoals het beheren van incidenten, problemen, en wijzigingen.

Microsoft Certificeringen

Binnen Microsoft zijn er meerdere certificeringen die jou de basis kunnen bieden van cloudcomputing. Zo heb je de MS-900 (Microsoft 365 Fundamentals), AZ-900 (Azure Fundamentals), en SC-900 (Microsoft Security, Compliance, and Identity Fundamentals). De MS-900 en AZ-900 zijn certificeringen op instapniveau en zijn bedoeld voor IT-professionals zonder tot weinig ervaring in cloud computing of Azure en Office 365. 

AZ-900

De AZ-900-certificering behandelt essentiële concepten met betrekking tot cloud computing. Het certificaat valideert basiskennis over de fundamenten van Microsoft Azure. Dit omvat begrip van wat cloud computing is, de voordelen ervan en hoe het verschilt van traditionele on-premise infrastructuur. Met dit certificaat op zak ben je dus verzekerd van de basiskennis als het gaat om Azure. Na dit certificaat kan je verder doorpakken en verdiepen binnen Azure met andere certificaten.

MS-900

De Microsoft 365 Fundamentals-certificering, MS-900, is ontworpen voor professionals die een basiskennis willen verwerven van Microsoft 365, een geïntegreerde reeks van productiviteitsdiensten die worden aangeboden door Microsoft. De MS-900 is bedoeld voor zakelijke professionals, IT-beheerders en niet-technische gebruikers die betrokken zijn bij besluitvorming met betrekking tot Microsoft 365. Het is een goede keuze voor diegenen die hun basiskennis willen valideren en begrijpen hoe Microsoft 365 kan worden ingezet en beheerd in een zakelijke context.

SC-900

De SC-900 training is de vervanger van de MTA Security fundamentals. Met de Microsoft Security, Compliance & Identity (SC-900) krijg je inzicht in beveiligings-, compliance- en identiteitsconcepten en cloud gerelateerde Microsoft-oplossingen. Onderwerpen die aan bod komen zijn o.a.: beveiliging, compliance en identiteitsconcepten, zoals de naam al zegt. 

Ontwikkelen op kosten van The Solutionz Group

Bij The Solutionz Group krijg je als IT-professional persoonlijk leerbudget om jezelf te ontwikkelen en de stappen te maken die in lijn zijn met jouw ambitie, zodat je kan doorgroeien naar jouw gewenste positie. Vanuit The Solutionz Group worden jouw certificeringen bekostigd zonder dat je vastzit aan een langdurige studieovereenkomst en krijg je diverse tools om de stof eigen te maken.

 

Dus wil jij jezelf ontwikkelen en op kosten van The Solutionz Group jouw certificeringen behalen?
Neem dan contact met ons op of check onze vacatures.