‘Ik voelde direct een band met deze ‘familie’

Ik werk inmiddels nu al ruim een maand binnen The Solutionz Group en werd het dus wel tijd voor een update!

Op mijn eerste werkdag heb ik met iedereen kennis gemaakt via Teams. Wegens de coronamaatregelen werken we allemaal vanuit huis, wat ik persoonlijk jammer vind. De eerste twee weken waren zeer informatief, omdat er allemaal nieuwe dingen op mij af kwamen. Bijvoorbeeld: hoe Tribe (CRM-systeem) in elkaar zat of hoe ik een lijst met potentiële leads moest maken.

Wat ik helemaal geweldig vind binnen The Solutionz Group is dat ik gezien word als een echte werknemer, terwijl dit niet voor de hand liggend is bij ieder bedrijf.

Fijn gevoel

Toen ik startte, wist ik persoonlijk niet wat mij te wachten stond. De eerste paar weken ben ik goed begeleid door Gregory Mando (Account Manager), want hij gaf me alle benodigde tools en uitleg die ik nodig had om zelfstandig verder te werken binnen de The Solutionz Group. Samen met Gregory heb ik de gehele team van The Solutionz Group gesproken, waarbij duidelijk werd wat eenieders functie was en wat dit precies inhoudt. Iedereen gaf mij direct een fijn gevoel, omdat iedereen zo open was tijdens deze kennismakingsgesprekken. Persoonlijk vond ik dit erg fijn, want uit eigen ervaring had ik dit nog niet mee mogen maken. Ik kreeg het gevoel er echt bij te horen. Helaas zorgt het thuiswerken ervoor dat het persoonlijke contact wordt gemist. Uiteraard hebben we de beschikking over Teams, Whatsapp of e-mail, maar ik zit liever op kantoor met mijn ‘nieuwe familie’.

Hoe ben ik in aanmerking gekomen met The Solutionz Group

Via Aron Kater, mijn klasgenoot, vertelde over The Solutionz Group. Hij gaf aan dat het een zeer goed leerbedrijf is en dat ik als persoon binnen The Solutionz Group zou groeien. Voordat ik het wist kreeg ik een uitnodiging van The Solutionz Group voor een sollicitatiegesprek. Dit gesprek was met Noeranie en tijdens het gesprek werden persoonlijke vragen gesteld om te achterhalen wat mijn ambities en doelen zijn en wie ik ben als persoon. Door het gesprek kreeg ik een prettig gevoel en was ik er al over uit: hier wilde ik stage lopen!

Waarom The Solutionz Group?

Net als iedere student heb je een periode dat je stage moet gaan lopen. De meeste studenten zoeken het binnen hun LinkedIn connecties, verschillende stagemarkten of bij familie en vrienden. Ik persoonlijk heb gebruik gemaakt van alle 3 middelen die ik zojuist heb opgenoemd. Voor mijn gesprek met The Solutionz Group had ik had ik een optie om ergens anders stage te lopen. Maar mijn keuze was gevallen op The Solutionz Group, omdat ik persoonlijk meteen een band voelde met de werknemers binnen het bedrijf. Ik was erg content over hoe mijn gesprek is verlopen en was direct verkocht. Ik had eindelijk het gevoel dat ik hier wel mijzelf kon zijn. Meteen na het gesprek heb ik aangegeven dat ik wel bij de familie wilde horen.

Wat wil ik bereiken tijdens mijn stage periode

De komende tijd zal ik het salesteam versterken binnen The Solutionz Group, onder begeleiding van Gregory heb ik de eerste maanden de ins and outs geleerd. Nu heeft Noeranie het stokje overgenomen en zal ik hem ondersteunen. Binnen de The Solutionz Group wil ik mijzelf ontwikkelen als junior accountmanager. Dit betekent gesprekken voeren met klanten, het zoeken naar klanten en contactpersonen, nieuwe strategieën leren voor klantbenadering of het behouden ervan. Ik ben ervan overtuigd dat iedereen binnen The Solutionz Group mij voldoende steun kan geven. Mijn doel is dat mijn ontwikkeling en ontplooiing wordt gezien door mijn docenten. Dan pas kan ik met een tevreden gevoel terugkijken op mijn werkzaamheden bij The Solutionz Group.

Mijn toekomstplannen

Net als vele andere kinderen droom ik ervan om profvoetballer te worden, maar dit is niet voor iedereen weggelegd, vandaar dat ik werk aan een plan B als voetbal niet lukt. Ik ben samen met twee andere vrienden een eigen merchandise begonnen genaamd #MaakjeOudersTrots. Wij plaatsen elke zondag een korte motivatie video op Snapchat en Instagram om jongeren te motiveren om hun ouders trots te maken. Uit reacties van jongeren en ouders zien wij dat onze video’s helpen. Later als ik wat ouder ben wil ik zeker eigen baas zijn, alleen op welk gebied weet ik nog niet.