‘Ik wil graag als een echte medewerker gezien worden’

door | sep 26, 2019 | Interview

Op 26 augustus had Aron Kater de primeur om als eerste stagiair te starten bij The Solutionz Group.

Aron is 16 jaar jong en loopt stage voor zijn opleiding Commercieel Medewerker aan het ROC Midden Nederland in Utrecht. Gedurende zijn stage zullen we Aron begeleiden en opleiden op verschillende facetten van het sales- wervingstraject. Naast zijn studieopdrachten zal Aron diverse onderzoeken doen en betrokken zijn in onze dagelijkse activiteiten. Om hem echt onderdeel van de organisatie en het team te laten voelen vervult hij de functie van Sales Support. In deze blog vertelt Aron over zijn eerste maand en de keuze voor The Solutionz Group.

Het team
In de eerste week was ik erg zenuwachtig, want het is allemaal nieuw voor mij en ik wist niet wat er allemaal zou gebeuren. De eerste dagen ben ik erg warm ontvangen door Shardha Kewaldar, zij gaf mij een goede uitleg over de gang van zaken binnen The Solutionz Group en zorgde er al na twee dagen voor dat ik me helemaal thuis voelde. Het is een erg vriendelijk en gezellig team. Het zijn allemaal harde werkers, maar ze zijn ook altijd wel in voor een leuke grap zodat de sfeer goed blijft op de werkvloer. Ze zijn altijd bereid om mij, en elkaar, te helpen en in teamverband de vooraf gestelde targets te behalen. Ik heb het erg goed naar mijn zin en in een relatief korte tijd heb ik al veel mogen leren.

Mijn keuze voor The Solutionz Group
Via stagemarkt.nl kwam ik de stageplaats van The Solutionz Group tegen en ik was meteen enthousiast. Zodoende heb ik contact met ze opgenomen en vrijwel direct erna zat ik bij ze aan tafel voor een kennismakingsgesprek. Hierop volgde nog een tweede gesprek met directie, dit was voor mij al een signaal dat ze iemand als een stagiair serieus nemen. Een paar dagen later lag er al een getekende stageovereenkomst klaar en kon ik eind augustus starten met mijn stage. Ik heb gekozen om hier mijn stage te lopen, omdat ik graag als een echte medewerker en liever niet als stagiair gezien wil worden. Het kwam al duidelijk naar voren in de gesprekken dat een stagiair hier niet is om koffie te halen of de vaatwasser leeg te ruimen, maar juist om met een rugzak vol opgedane kennis en ervaring de stage met een dikke voldoende met opgeheven hoofd de deur uit te gaan. Daarnaast is The Solutionz Group een groeiende organisatie en het leek mij superleuk om dat proces mee te maken en hierin mijn steentje eraan bij te kunnen dragen. Tevens heb ik ook voor deze club gekozen, omdat ik een keer buiten mijn vertrouwde omgeving wilde kijken. Op deze manier kan ik nieuwe contacten leggen en kan ik weer nieuwe dingen leren.

Opdrachten
In mijn eerste maand heb ik al leuke dingen mogen oppakken: zo ben ik mee geweest naar een gesprek met een van de businesspartners, waarmee ze samenwerken. Ik heb een eigen werkplek gekregen om mijn werk te doen. We hebben samen in het team besproken wat ik ga doen en een takenlijst gemaakt voor welke opdrachten ik voor mijn opleiding moet doen. Tevens krijg ook extra opdrachten op het gebied van Sales, Marketing en Recruitment, die leuk en leerzaam zijn. Doordat ik als een echte medewerker word behandeld, onderdeel uitmaak van het team en alle processen van dichtbij mee kan maken, maakt deze stageplek zo leuk. Ik heb geheel zelfstandig een mooi marktonderzoek gemaakt en ontworpen over de recruitment binnen de ICT. Vanuit het management kreeg ik direct al te horen dat het er mooi en bruikbaar uitzag.

Keep IT Real
Dit is het motto wat overal gebruikt wordt naar buiten toe. Keep IT Real staat voor de openheid, helderheid en duidelijkheid waarmee The Solutionz Group communiceert naar zowel opdrachtgevers, werkgevers en werknemers. The Solutionz Group streeft er altijd naar de perfecte match te vinden, voor zowel werknemer als werkgever. Het contact is erg persoonlijk, 1 op 1, en hierbij word ik betrokken. Dit ervaar ik als prettig en leer ik enorm veel van.

Contact
Wil jij zelf ook de openheid, helderheid en duidelijkheid van The Solutionz Group ervaren? Neem dan contact op via 030-2271690.