Tips voor een onweerstaanbaar CV

door | apr 24, 2019 | Lifestyle

[vc_row full_width=”stretch_row”][vc_column width=”7/12″][vc_column_text el_class=”detailtekst”]

Hoe zorg je ervoor dat jouw CV onweerstaanbaar wordt voor potentiële werkgevers? Wij helpen je een handje met deze handige tips!

Val op!

 1. Zorg dat je opvalt tussen alle andere CV’s. Geef jouw CV een ander kleurtje. Op een stapel van witte papiertjes, springt een andere kleur er direct tussenuit.
 2. Maak jouw CV persoonlijk door er een goede foto in te plaatsen. Dus niet dat vakantiekiekje waar je fantastisch op staat in je zwembroek. Vast een hele mooie foto, maar niet gepast voor een CV.
 3. Hou het simpel en bondig. De lezer van jou CV is waarschijnlijk al druk genoeg en heeft dus echt geen tijd om een dik boekwerk te gaan lezen. Zo kort mogelijk, maar wel alles benoemen.
 4. Je krijgt altijd maar 1 keer de kans een eerste indruk achter te laten. Dus zodra een potentiële werkgever naar jouw CV kijkt, moet diegene al getriggerd worden om verder te kijken. Begin je CV met een persoonlijke samenvatting, waarin je jezelf verkoopt in 2 tot 4 zinnen.
 5. Ben je creatief en solliciteer je op een creatieve functie laat dit dan zeker zien. Verkoop jezelf door jouw portfolio te laten zien of maak een filmpje waarin je jezelf voorstelt. Onderscheid jezelf ten opzichte van een ander!

Passen en meten

 1. Gebruik een prettig en leesbaar lettertype. Fonts als Wingdings, Bradley Hand ITC en Snap ITC zijn heel leuk hoor, maar niet te lezen.
 2. Pas jouw CV zoveel mogelijk aan op de vacature waarop je solliciteert. Des te beter jouw CV aansluit op de openstaande vacature, des te groter is de kans dat je wordt uitgenodigd voor een nadere kennismaking.
 3. Begin bovenaan niet met jouw eerste bijbaantje bij de Albert Heijn, maar juist bij je huidige baan. Dat is waarschijnlijk het meest relevant voor de openstaande vacature, tenzij je natuurlijk solliciteert voor Vakkenvulkoning.
 4. Visuele toevoegingen zijn altijd fijn. Een beeld zegt meer dan 1.000 woorden. Denk hierbij aan een lijstje met vaardigheden met sterretjes van 1 t/m 5, waarin 1 minimaal is en 5 maximaal.
 5. Gebruik aandachtstreepjes en opsommingstekens in jouw CV, hierdoor kan in 1 oogopslag al snel beoordeeld worden door een potentiële werkgever of je over bepaalde eigenschappen en/of capaciteiten beschikt.

Gaten in je CV, positief of negatief?

 1. Gaten in je CV is nooit goed. Geef gewoon aan waarom je op dat bewuste moment geen werk had, wellicht was je net op dat moment backpacken voor 6 maanden. Zie dit niet als iets negatiefs, maar juist iets positiefs. Het betekent namelijk dat je een avonturier bent en openstaat voor nieuwe dingen.
 2. Aan de andere kant moeten er ook wel gaten zijn, althans tussen de alinea’s. Anders heb je alles onder elkaar en aan elkaar vast geplakt. Dat leest natuurlijk niet zo lekker. Dus gebruik voldoende witruimte tussen de verschillende werkgevers.
 3. Ben je actief voor jouw voetbal- of hockeyclub, benoem dit dan ook zeker. Het laat namelijk zien dat je nog meer doet dan alleen werken en je inzet voor bepaalde nevenactiviteiten en /of initiatieven. Dit wordt veelal als iets positiefs ervaren.

Check, check…dubbelcheck

 1. Tegenwoordig hebben we door het gebruik van social media en whatsapp te maken met verkorte woorden. Gebruik dit absoluut niet in je CV, en zorg dat je CV geen spelling- en grammaticafouten bevat. Laat deze ook even checken door een ander. Check, check…dubbelcheck.
 2. Vergeet niet dat alles te vinden is op social media. Officieel mag je niet afgewezen worden op basis van jouw profiel op social media, maar ze kijken er toch naar. Dus zorg dat als je profiel openbaar is, de foto’s op dit profiel representatief en aantoonbaar zijn. Zet anders je profiel op gesloten voor anderen dan je vrienden en familie.
 3. Heb je referenties, zet deze dan zeker in je CV. Het is voor een potentiële werkgever altijd erg prettig als zij even kunnen checken of jij wel echt zo goed bent als je zegt.
 4. Is je CV helemaal af en denk je dat je klaar bent om deze te gaan versturen…sla deze dan even op als PDF, en stuur deze dan als PDF naar de potentiële werkgever.

Benieuwd naar nog meer tips? Of ga je graag met ons in gesprek om te kijken hoe we jou het best kunnen helpen in je carrière? Neem contact met ons op!

[/vc_column_text][easy-social-share buttons=”facebook,linkedin,whatsapp”][/vc_column][vc_column width=”1/12″][/vc_column][vc_column width=”1/3″][templatera id=”1520″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][templatera id=”1460″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text] [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row]