De 5 grootste tech flops ever

door | okt 15, 2018 | Lifestyle

[vc_row][vc_column width=”7/12″][vc_column_text el_class=”detailtekst”]In de tech-wereld gaat gelukkig veel goed. Nieuwe gadgets en oplossingen maken ons leven makkelijker, sneller en aangenamer. Maar lang niet altijd wordt aan de hoge verwachtingen voldaan. Verwachtingen die meer dan eens worden opgeklopt door de producenten en hun marketingafdeling. KEEP IT REAL… dan zie je weer hoe belangrijk dat is! Benieuwd welke flops wij zien als de grootste? Check ze hier!

1. DE OVERHEID

Met stip bovenaan vinden we niet een product, maar onze eigen overheid. De Belastingdienst, de NVWA, het elektronisch patiëntendossier. De waslijst aan mislukte, veel te dure en niet in gebruik genomen ICT-projecten is groot én groeiende. Hoe komt het toch dat ICT-projecten van de overheid zo moeilijk tot een goed einde worden gebracht?

2. SAMSUNG NOTE 7

Als een nachtkaars uitgegaan. Letterlijk! Met tromgeroffel en veel bombarie aangekondigd als de smartphone die de iPhone zou gaan bedreigen. Maar al snel begonnen de eerste geluiden over de Note 7 te klinken, dat het apparaat vooral de gebruiker bedreigde. De batterij ontplofte namelijk! Waar het toestel de verkopen van Samsung een boost moesten geven, leidde het vooral tot een deuk in het imago van de Koreaanse techgigant.

3. GOOGLE GLASS

Wanneer Google zéker wist dat de Google Glass onze toekomst definitief zou veranderen is niet helemaal duidelijk. Dat ze het bij het verkeerde eind hadden inmiddels wel! Het apparaat van Google was zijn tijd absoluut ver vooruit: je kon foto’s maken, een routebeschrijving krijgen, je stem gebruiken en het had een klein display op het hoofd. Maar de batterij van de dure gadget van €1.500 had een veel te korte levensduur en de interface was verwarrend. Wat de Google Glass écht de das om deed? Niemand zat erop te wachten! Het apparaat werd in sommige bars en restaurants in de VS zelfs al verboden voor het op de markt was. Laten we zeggen dat de gedachte vooruitstrevend was, maar misschien een beetje te blind voor de nadelen van de bril…

4. SEGWAY

Voor fans van de Segway is het beroemde vervoersmiddel verre van een flop. Toch heeft het apparaat niet helemaal aan de verwachtingen voldaan. Ook bij dit product werd bij de lancering beloofd dat het de aanblik van onze steden zou veranderen. Onze levens zouden nooit meer hetzelfde zijn. Die belofte waarmaken is geen eenvoudige opgave, maar wie weet gebeurt het ooit nog. Grote deuk in het imago van de Segway? Voormalig eigenaar Jimi Heselden overleed in een ongeluk op het bekende vervoersmiddel.

5. SEGA DREAMCAST

De Sega Dreamcast… het idee was goed, maar het bleef bij een droom. De Dreamcast wordt nog altijd gezien als een fantastische console, maar kon simpelweg niet op tegen Sony’s Playstation 2. Of het lag aan de marketingmachine die Sony er op los liet? Of dat de PS2 simpelweg beter, mooier en beter beveiligd was? Twee mensen, twee meningen. De Playstation won de strijd en de Dreamcast was niet het gedroomde ticket tot de toekomst, maar bleek tot op de dag van vandaag Sega’s laatste console.

Weten hoe wij ons motto KEEP IT REAL dagelijks in de praktijk brengen? Neem gerust contact met ons op![/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/12″][/vc_column][vc_column width=”1/3″][templatera id=”1520″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][templatera id=”1460″][/vc_column][/vc_row]