5 tips om te zorgen dat goede collega’s ook echt je collega’s blijven!

door | okt 29, 2018 | Lifestyle

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Merk je dat er een gigantisch tekort is aan goede mensen in je werkveld? Zijn er de laatste tijd collega’s of werknemers vertrokken die je veel liever had zien blijven? Nog nooit stonden er zoveel vacatures online als nu. Wees er dus van bewust dat je niet alleen bezig moet zijn met het aantrekken van nieuwe toppers, maar ook met het gelukkig houden van je team! Maar hoe doe je dat precies? Het is vast geen nieuws: geld is voor Nederlanders niet de belangrijkste motivatie om te kiezen voor -of te blijven bij- een baan. Wat we wél het belangrijkst vinden en waarin jij je dus kunt onderscheiden? Dat lees je in onze tips om te zorgen dat je collega’s ook echt je collega’s blijven!

1. Zinvol werk

De meest genoemde motivatie van werknemers is het doen van zinvol werk. Niet alleen voelen we ons goed door het idee dat we iets nuttigs doen, het helpt ons ook om de missie en de waarden van het bedrijf uit te dragen. Dat is een logisch gevolg van de betrokkenheid die je krijgt door het doen van werk dat je zinnig vindt. Het woord zegt het eigenlijk al: je hebt er zin in!

2. Uitdaging is key

Als er iets is dat de motivatie en het werkgeluk van werknemers killt, is het wel verveling. Daarom is het enorm belangrijk dat je uitdaging blijft vinden en dus ook zoeken. Daar moet ruimte voor zijn. Je moet je kunnen blijven ontwikkelen, want van nieuwe dingen leren én doen krijg je energie. En dat geef je weer door aan anderen en zo creëer je de situatie die je wilt: energieke mensen die elkaar inspireren en ervoor gaan!

3. Wees een team

Je brengt vaak meer tijd door met collega’s dan met familie en vrienden. Dat goede relaties op de werkvloer van groot belang zijn voor je werkgeluk is daarom evident. Banden met collega’s kunnen zelfs zo hecht worden, dat mensen willen blijven, ondanks een beter aanbod bij een andere werkgever. Hoe je onderlinge banden kunt versterken? Geef oprechte complimenten, lach samen, zeg vaak ‘dankjewel’, doe iets voor je collega’s en onderneem leuke dingen met elkaar.

4. Binding met het bedrijf

Als je langer bij een bedrijf werkt, wordt de band die je er mee hebt versterkt. Met je collega’s én met het bedrijf zelf. Doordat je onderdeel wordt van het geheel voel je je ook deel van het succes. Dingen die je samen hebt gebouwd laat je niet zomaar los. Je wilt veel liever zien wat de volgende stap is en je ‘kindje’ zien groeien.

5. Flexibiliteit en ruimte om te leven

Wat ook een enorm belangrijk punt is: we willen ruimte om te kunnen leven. Juist doordat ons werk zo’n belangrijke plaats inneemt, moeten we ook voldoende tijd kunnen besteden aan ons privéleven. Dat kan op belangrijke momenten, zoals de geboorte van een kind of een sterfgeval, maar ook op je verjaardag. En in een tijd waarin je werk steeds meer van je eist, is het ook belangrijk om tot rust te kunnen komen en flexibel te kunnen zijn in je werk.
Wij van The Solutionz Group vinden geluk in je werk enorm belangrijk. Het is één van onze drijfveren in het creëren van de perfecte match. Wil je weten wat wij doen om onze collega’s gelukkig te maken? Of hoe wij denken over vaderschapsverlof?
Houd onze Social Media in de gaten, of neem contact met ons op![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][templatera id=”1460″][/vc_column][/vc_row]