GROETEN UIT DE TSG-RIMBOE

door | jun 29, 2023 | Lifestyle

Wisten jullie al dat wij bij TSG, naast de Barcelona-kamer, ook een Paramaribo-kamer hebben? Alsof je zelf aan de Waterkant geniet van een ijskoude djogo…
En als je roots in Suriname liggen, dan voelt Noeranie zich hier wel op z’n gemak!

Maar even zonder dollen: ondanks dat Suriname voor meer dan 85% bestaat uit ongerepte jungle, gaat het niet goed met de tropen. Ontbossing, klimaatverandering en illegale wildlife-handel zijn hier o.a. een oorzaak van…..en dat terwijl de tropische gebieden zo essentieel zijn voor de aarde. Ze hebben een groot en belangrijk ecosysteem, en zorgen dat mensen en dieren in de omgeving in leven kunnen blijven. Vandaag is het de Internationale Dag van de Tropen en staan we stil bij het belang van het gebied.

Kijk daarom ook eens naar de nieuwe Videoland-documentaire De Jacht op de Jaguar van Humberto Tan, waar het voortbestaan van de koning van het Surinaamse bos gevaar loopt door de illegale wildlife-handel. En dat terwijl de jaguar onmisbaar is voor een gezond ecosysteem. Want net als andere grote katachtigen staat de jaguar bovenaan de voedselketen en zorgt het voor een gezond evenwicht in de natuur.