“Wanneer je als recruiter aan de andere kant van de tafel zit”

door | sep 6, 2019 | Interview

Per 1 augustus is Shardha Kewaldar het team van The Solutionz Group komen versterken in de rol van Recruitment Consultant.

In de afgelopen dertien jaar heeft zij gewerkt als accountmanager en recruiter in de IT-branche. Voor zowel grote IT-dienstverleners als kleinere detacheringorganisaties heeft zij vele kandidaten blij gemaakt met de juiste vervolgstap in hun carrière. “Een overeenkomst tussen al deze bedrijven, groot of klein, is dat iedereen te maken heeft met de schaarste op de arbeidsmarkt en het vinden van de perfecte match!” Shardha vertelt in deze blog over haar keuze voor The Solutionz Group.


Wanneer je als recruiter aan de andere kant van de tafel zit
Een trend wat steeds vaker voorkomt is dat ervaren professionals op een gegeven moment de sprong als zzp’er wagen. Niet alleen in de IT, maar ook recruiters beginnen vaker voor zichzelf te werken. Ook ik had deze stap genomen, want ik vond dat het anders kon in de recruitmentwereld. Voor werkgever en werknemer. Helaas bleek het voor mij alleen niet de juiste timing te zijn in mijn leven. Alleen wat nu? Waar wil ik werken? Hoe ziet mijn ideale vervolgstap eruit? Bij wat voor organisatie wil ik gaan werken?
Via mijn persoonlijke netwerk, social media en vacaturesites begon ik met solliciteren. Makkelijk toch zou je denken? Als recruiter weet je toch precies welke vragen je kan verwachten en hoe je hierop kan en moet antwoorden?
Ik ben van mening dat je jezelf moet zijn en blijven. Als recruiter is het toch anders om aan de andere kant van de tafel te zitten, want nu gaat het om jezelf!

De ideale match
Na drie maanden en vele sollicitatiegesprekken had ik nog steeds niet de juiste werkgever gevonden. Maar ik bleef positief. Steeds verder in het proces scherpte ik mijn wensen en eisen aan. Gedurende dit sollicitatieproces heb ik veel contact gehad met mede recruiter collega’s en kwam ik erachter hoe ik graag zelf als sollicitant behandeld wilde worden, maar ook hoe juist niet!

Via Linkedin stuurde Michael Sitaram, algemeen directeur van The Solutionz Group, mij een bericht en vroeg of ik een kopje koffie wilde drinken. De directieleden Michael en Ajay zijn mensenmensen. Familiemensen. Zij vinden het contact met het thuisfront van hun medewerkers belangrijk. KEEP IT REAL zag ik op de website staan. Waar staat dit voor? “The Solutionz Group staat voor helderheid, openheid. Wij scheppen duidelijkheid, zowel naar de kandidaat als naar de klant.” Toen ik hiernaast ook de werkwijze hoorde, was ik overtuigd. Hier kan ik ondernemen en bouwen op een manier die heel dicht bij mezelf past. Dit is de juiste match voor mij! De volgende dag kon het tweede gesprek al plaatsvinden en de communicatie was nog steeds helder, duidelijk en op tijd. Dezelfde dag kreeg ik een aanbieding in mijn mailbox en vier dagen later was mijn eerste werkdag!

KEEP IT REAL
Als Recruitment Consultant bij The Solutionz Group ben ik het eerste aanspreekpunt voor IT Professionals, potentiële nieuwe medewerkers en business partners waar wij mee samenwerken. De visie, waar ik volledig achtersta, zal ik op een zo optimaal mogelijke manier naar buiten toe brengen. Door mijn persoonlijke benadering, vasthoudendheid en duidelijkheid zal ik er alles aan doen om het recruitmentstuk naar een hoger plan tillen. Kortom, door bij de basis te blijven: KEEP IT REAL.

Contact
Wil jij zelf ook de openheid, helderheid en duidelijkheid van The Solutionz Group ervaren? Neem dan contact op via shardha.kewaldar@www.thesolutionzgroup.com of bel 030-2271690.