"Serieus, nóg een recruitmentbureau?"

by | Nov 7, 2018 | Interview

Nóg een IT-recruitmentbedrijf? Er zijn er toch al genoeg? TSG-oprichters Ajay en Michael krijgen deze vragen wekelijks te horen. Wij gingen op onderzoek uit!
De pooltafel en de breedbeeld-tv met spelcomputer zorgen voor een gezellige, relaxte sfeer. Na een korte en vriendelijke ontvangst komen we in de kamer waar ze hun kandidaten ontvangen. Nu zijn de rollen omgedraaid, want wij stellen vandaag de vragen, te beginnen met…

Heren, vertel, waarom startten jullie een IT-recruitment bedrijf in een tijd waarin de markt overspoeld wordt door IT-recruiters?“Michael en ik hebben in het verleden dezelfde, nare ervaringen gehad met recruiters”, zegt Ajay. “Michael in IT, ik in Finance. Je komt op gesprek, doet de nodige moeite en de recruiter zegt dat je de ideale kandidaat bent. ‘Je past perfect in het profiel!’ Maar na het gesprek hoor je vaak niets meer van ze. Dat kan toch niet! Dát willen wij veranderen. We willen geen verspilling van tijd en energie voor beide partijen.”

Dat klinkt als een mooi streven, maar hoe doen jullie dat dan?
“Wij gaan met je in gesprek. Klinkt simpel, en dat is het misschien ook wel, maar dat is de sleutel tot succes. We doen een uitgebreide voorselectie, verdiepen ons in de persoon én in de bedrijfscultuur”, zegt Michael en legt uit waarom: “Kijk, iedereen is verschillend. Een mens is veel meer dan een CV. De één voelt zich thuis bij een familiebedrijf, de ander bij een multinational. En ook bedrijven onderling zijn heel verschillend. Door al die factoren mee te wegen kunnen wij dat ene perfecte CV aanbieden.”

Maar is dat niet wat iedereen zegt?
“Dat kan zo zijn, maar dat doen ze dus niet. Onze ervaring is dat er recruiters zijn die met CV’s schuiven om hun targets te halen, terwijl het gaat over die baan die zo belangrijk voor jou is. Veel mensen, opdrachtgevers én kandidaten, zijn daardoor heel teleurgesteld in recruiters.”

En hoe zorg je dan dat jullie niet teleurstellen?
“In één woord: transparantie”, zegt Ajay. Michael knikt bevestigend. “We vertellen wat we doen en we doen wat we vertellen. We zijn transparant naar de kandidaat én de klant. KEEP IT REAL, noemen we dat. En we doen een uitgebreide voorselectie, waardoor we de juiste kandidaat kunnen voorstellen.”
“We gaan net dat stapje verder. Daardoor komt het wel eens voor dat we géén CV voorleggen. Als we de juiste kandidaat niet hebben, moet je eerlijk zijn. Dat levert ons juist credits op”, zegt Michael. “Net als onze contactmomenten. Statusupdates, advies, begeleiding. We komen twee maanden na de proeftijd langs om te kijken hoe het met je gaat. Zit je op je plek? Gaat het goed? Word je er gelukkig van? Het is voor ons echt heel belangrijk dat het goed gaat met onze klant én onze kandidaat.”

Ajay begint te lachen als het gesprek komt op arbeidsvoorwaarden…
“Wist je dat je bij ons twee weken betaald vaderschapsverlof krijgt? Het grappige is: wij waren de eerste binnen het MKB die dat deden en twee weken daarna deed Coolblue het ook! Een goede balans tussen privé en werk is heel belangrijk.”
“Je bent bij ons ook vrij op je verjaardag!”, zegt Michael. “Door de huidige economie zijn veel mensen verplicht om allebei een baan te hebben, terwijl ze ook kinderen hebben. Dat gaat niet altijd vlekkeloos. Een kind kan ziek zijn, naar de tandarts moeten, of er is een ouderavond. Het moet allemaal net wat flexibeler. En je moet gewoon quality time hebben met je naasten.”

In 2019 wordt het verplicht om vijf dagen vaderschapsverlof te geven, maar jullie geven zelfs twee weken betaald vaderschapsverlof! Waarom?
“De eerste twee weken vinden wij cruciaal. Buiten het administratieve gedeelte net na de bevalling heb je ook de zorg voor je partner, de kraamzorg. Maar ook een stukje rust tussen de zware nachten door. Arlan Jansen, onze Resource Consultant, is net vader geworden. Dan merk je weer: de weken net na de bevalling zijn echt heel pittig, die tijd heb je als vader gewoon nodig. En ook de commitment die je naar je bedrijf krijgt doordat zoiets goed geregeld is zo waardevol.”

Dat klinkt erg mooi, maar we hebben het wel over randvoorwaarden. Hoe zorgen jullie ervoor dat de kwaliteit altijd goed is?
“Michael, maar ook onze andere jongens, hebben echt serieus verstand van techniek”, zegt Ajay. “Als iemand niet de skills heeft, dan prikken we daar snel doorheen.”

En hoe zorgen jullie ervoor dat je in een harde wereld als de IT-recruitment REAL blijft?
“Door te weten waar we voor staan. We weten dat het beter kan. Dat is onze drijfveer, ons doel. We willen kwaliteit en daar vechten we voor.” Het klinkt strijdbaar voor twee mannen met zo’n fijne, warme uitstraling. Maar je merkt dat ze het menen. En dat ze alles vanuit die visie ondernemen.
Wil je meer weten over de werkwijze van The Solutionz Group? Of ben je benieuwd naar de kandidaten? Neem gerust contact op!