Een dag uit het leven van…Senior Systeembeheerder Michael

by | Dec 11, 2019 | Interview

Een dag uit het leven van…
Senior Systeembeheerder Michael

Hoe lang werk je inmiddels voor TSG en hoe ben je bij TSG terecht gekomen?
Via mijn voormalige manager ben ik bij TSG terecht gekomen en nu ben ik inmiddels al sinds 1 april 2019 in dienst bij TSG.

Hoe ziet jouw ochtend eruit, voordat je richting werk gaat?
De wekker gaat doordeweeks om 5:50 uur, een keer snoozen en dan naar beneden voor een kop koffie. Scheren, douchen en aankleden om vervolgens de auto in te stappen en de weg op te gaan. Eigenlijk doorloop ik iedere dag dezelfde stappen. Zie het als een soort ritueel.

Welke rol vervul je momenteel bij de klant? Hoe ziet jouw team eruit? Kan je dit eens beschrijven?
In mijn rol als Senior Systembeheerder verzorg ik het dagelijks systeembeheer, werk ik de interne medewerkers in en maak ze wegwijs in de omgeving. Ons team bestaat uit 6 IT-professionals, variërend in leeftijden van 23 tot 56, waarbij we complementair aan elkaar zijn en elkaar uitdagen om het maximale uit onszelf te halen. Het is erg prettig dat ik kan worden ingezet op mijn kwaliteiten en de dingen kan doen waar ik mij prettig bij voel.

Hoe ziet jouw gemiddelde dag eruit bij de klant? Kan je vertellen waar je het meeste plezier en voldoening uit haalt, wat jouw grootste uitdaging is en waar je de grootste bijdrage aan kan leveren?
Doorgaans kom ik tussen 7:00 en 7:30 uur aan op kantoor, waarna ik de mailbox en de beheermailbox doorloop. Acties die hieruit voortvloeien zet ik uit en waar mogelijk beantwoord of los ik deze direct op. Daarna is het tijd voor de operationele activiteiten, zoals het uitzetten van changes, het op naam zetten van incidenten, checken van de virusscan, het verwerken van issues in Topdesk en uiteraard het liefst direct oplossen ervan. Changes dienen aangemaakt te worden en incidenten moeten opgevolgd worden. Als de changes goedgekeurd zijn, kunnen deze worden uitgevoerd en pak ik derdelijns vragen op door deze te beantwoorden. Daarnaast geef ik ondersteuning bij het opstellen van beleidszaken en zet ik eenmalige beheeracties op en voer ik deze ook uit. Al met al een hele wisselende job waaruit ik enorm veel voldoening haal.

Welke middelen gebruik je om ervoor te zorgen dat je volledig op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen op jouw vakgebied, hoe ondersteunt TSG jou hierin en hoe daagt TSG jou uit om het maximale uit jezelf te halen?
Om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen binnen de IT volg ik dagelijks websites als Security.nl en Tweakers.net. Hier vind ik veel informatie over de laatste nieuwe technologieën en kom ik door ervaringen van anderen tot nieuwe inzichten. TSG ondersteunt mij in mijn eigen ontwikkeling door studiemateriaal aan te leveren met behulp van bijvoorbeeld CBTNuggets. Een handige tool met video’s waarmee ik ook mijn certificeringen op orde kan houden, welke overigens door TSG betaald worden zonder studieregeling.

Wat zijn volgens jou de voordelen van het werken voor TSG?
Ik ben in vaste dienst, maar zonder vaste werkplek. Doordat ik op verschillende opdrachten ingezet word, kan ik veel omgevingen zien en proeven. Iedere organisatie vult de IT weer anders in en heeft een andere infrastructuur. Zo leer ik iedere dag weer iets nieuws. Daarnaast staat de balans werk en privé bij TSG hoog in het vaandel, een aspect wat ikzelf ook erg belangrijk vind.

Aan welke door TSG geboden secundaire arbeidsvoorwaarden hecht jij veel waarde en waarom?
Dan kom ik weer terug op de balans van werk en privé, want hoe leuk is het om vrij te zijn op je verjaardag en verrast te worden met een kaartje met presentje?  Daarbij krijgen mijn kinderen ook een kaartje van TSG voor hun verjaardag, dat maak je niet vaak mee. En in de keuze van een leaseauto word ik vrijgelaten. Ik heb uiteraard een budget waar ik mij aan moet houden, maar verder is de keuze aan mij zelf.

TSG kenmerkt zich als een warme club met oprechte mensen die open en helder communiceren. Hoe ervaar jij dit? Kan je voorbeelden noemen waarom je dit zo ervaart?
De stelling kan ik beamen, daarom ben ik graag onderdeel van TSG. En wat betreft de opdrachten communiceren ze open, helder en transparant bij iedere intake, zo weet ik precies wat ik kan verwachten als ik voor een gesprek uitgenodigd ben. Voorbereiding is het halve werk en dit helpt mij de slagingskans te vergroten. Hiervoor nemen ze uitgebreid de tijd.

Hoe vind je het dat TSG zich inzet voor maatschappelijk betrokken initiatieven? Kan je hierbij aangeven waarom?
Wat mij betreft de beste secundaire arbeidsvoorwaarde! Het koken bij het Ronald McDonald Huis Utrecht en de sollicitatietrainingen voor jongeren uit sociaal-economische achterstandswijken zijn geweldige initiatieven en waar ik graag mijn steentje aan bijdraag. Voor ons is dit misschien iets kleins, maar voor de mensen waarvoor je het doet is dit echt een enorm groot en mooi gebaar.

Zou je ons bij andere IT’ers aanraden? En waarom?
Zeker, bij TSG wordt je niet als een nummer behandeld, maar iemand die er echt toe doet. Je bent en voelt je echt onderdeel van het geheel, waarbij je wordt gewaardeerd om zowel jouw technische kennis en ervaring, alsook om de persoon die je bent.

Wil jij ook onderdeel zijn van The Solutionz Group en gewaardeerd worden om zowel jouw kennis en ervaring alsook om jou als persoon? Wij nodigen je graag uit voor een kennismakingsgesprek. Je kan contact met ons opnemen via 030-2271690 of mail naar career@www.thesolutionzgroup.com.