Pionier op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

door | dec 6, 2019 | Klantverhaal, Lifestyle

Pionier op het gebied van MVO

Hoe prettig is het om bij een werkgever in dienst te zijn die initiatieven als het geven van sollicitatietrainingen ondersteunt en die jou de vrijheid en tijd biedt om je hiervoor in te kunnen zetten? Daar ben ik The Solutionz Group enorm dankbaar voor, want mede dankzij deze gesponsorde kostbare tijd ben ik afgelopen juni onderscheiden met de JINC-award voor Sollicitatietrainer van het jaar 2019 in de regio Utrecht. Een waanzinnig mooie waardering voor hetgeen ik in het afgelopen jaar heb mogen betekenen voor jongeren uit sociaal-economische achterstandswijken in Utrecht en Amersfoort.

De perfecte match

Aan de hand van deze onderscheiding heb ik vanuit meerdere hoeken de vraag gekregen om dergelijke sollicitatietrainingen te verzorgen. En, volgde het verzoek van Louise Smith, BPV-coördinator van het MBO ICT College in Amersfoort, een bekende van mij vanuit het Amersfoortse zakenleven. Leuk dat zij dit juist voorstelt, want Louise begeleidt toekomstige IT’ers die binnen een aantal jaar zullen afstuderen en de arbeidsmarkt zullen gaan betreden. Voor deze studenten kan The Solutionz Group als ideale springplank dienen naar het werkende leven. En om in termen te blijven waar The Solutionz Group voor staat, klinkt dit als: de perfecte match!

Louise Smith vertelt er graag over: “Met Noeranie heb ik een aantal keer gesproken, een energievolle vent, die altijd open staat om een ander te helpen. Op de vraag of hij een keer voor een groep studenten van onze opleiding een sollicitatietraining wilde verzorgen, zei hij volmondig: ‘Ja, natuurlijk’. Vooraf hadden de studenten hun CV toegestuurd en aan de hand hiervan werden goede punten en verbeterpunten besproken. Met een gave presentatie, met mooie vormgeving en prettige leesbare lay-out kon hij de studenten inspireren en motiveren.”

Tijdens de training voor MBO ICT College heb ik de studenten de kneepjes van het vak weten te leren, door ze tips & tricks te geven hoe je het beste kan opvallen ten opzichte van andere sollicitanten en hoe je je het beste kan voorbereiden voor een sollicitatiegesprek. Je kan tenslotte maar 1 keer een eerste indruk achter laten. Wil jij ook een onweerstaanbaar CV, waardoor je al een streepje voor hebt ten opzichte van andere CV’s? Lees dan onze tips & tricks!

Het coachen en begeleiden van eigen mensen

Die genoemde kneepjes zetten we ook in om onze eigen mensen bij The Solutionz Group klaar te stomen voor als zij op gesprek gaan bij een potentiële nieuwe opdrachtgever. Wij coachen en begeleiden ze hierin om zo optimaal te kunnen presteren en niets aan het toeval over te laten. Men zegt weleens: voorbereiding is het halve werk en dit kunnen wij alleen maar beamen. We bereiden ze voor door o.a. uitgebreid te vertellen over een opdrachtgever, de werkzaamheden, de wensen, eisen en behoeften, hoe ze zich het beste kunnen opstellen en wat ze mogen verwachten bij zo’n gesprek.

Intensivering en optimalisatie van samenwerken

Daarnaast geef ik ook nog steeds sollicitatietrainingen voor JINC. Een week na de training bij MBO ICT College mocht ik samen met een zeer gewaardeerde opdrachtgever van ons naar het Gerrit Rietveld College in Utrecht. Met aan mijn zijde: Irena Marceta, Manager HR-services van Sportfondsen Nederland, de overkoepelende organisatie van alle Sportfondsen accommodaties in Nederland.

Met Sportfondsen Nederland hebben wij een samenwerkingsovereenkomst waarbij we exclusief mogen werven voor alle IT-gerelateerde vacatures. Zo hebben wij met The Solutionz Group dankzij onze open, eerlijke en transparante manier van werken in het afgelopen half jaar twee succesvolle plaatsingen weten te realiseren: 1. een Servicedeskmedewerker en 2. Een Applicatiebeheerder. En naar alle waarschijnlijkheid zal het hier niet blijven, want zodra de wens en behoefte is voor uitbreiding in het team van IT’ers zullen wij weer worden ingeschakeld. Door onze verfrissende aanpak en ons brede netwerk aan IT’ers kunnen we snel schakelen.

Irena heeft in haar rol bijna dagelijks te maken met sollicitanten, vacatures en motivatiebrieven, dus zij kent alle ins and outs van sollicitaties. Irena: “Toen Noeranie mij vroeg of ik het leuk vond om een keer mee te gaan naar een sollicitatietraining, werd ik direct enthousiast. De voorwaarde was wel dat we de training samen zouden verzorgen. Spannend, maar met de ervaring van Noeranie moest dat wel goed komen. Ondanks dat ik in eerste instantie tegenstand verwachtte vanuit de leerlingen, konden ze zichzelf juist goed identificeren met ons als trainer, door onze kwetsbare opstelling en herkenbare achtergrond. De impact van deze sollicitatietraining leverde een win-winsituatie op, waarbij we de nieuwe generatie tools hebben kunnen meegeven om uiteindelijk zekerder de arbeidsmarkt op te gaan en ons gaf dit enorm veel energie! De manier waarop deze samenwerking zo open en laagdrempelig verliep, typeert precies huidige onze samenwerking op het gebied van de werving van IT’ers via The Solutionz Group.”

Keep IT Real

De samenwerking tussen The Solutionz Group en Sportfondsen Nederland op het gebied van recruitment is tot op heden dus erg vruchtbaar te noemen, gezien de succesvolle plaatsingen. En na de sollicitatietraining hebben beide partijen elkaar in een andere setting ook gevonden op het gebied van samenwerking. Dit is mede te danken door de 4 pijlers van The Solutionz Group: de verfrissende werkwijze, maken van heldere afspraken, het warme netwerk aan IT-professionals en de diepgewortelde kennis op het gebied van IT, ofwel: We keep IT real.

Wil je meer weten over hoe The Solutionz Group hun verfrissende werkwijze in kan zetten bij de zoektocht naar IT’ers voor jouw organisatie? Noeranie vertelt je er graag meer over! Je kan Noeranie bereiken via 06-53847776 of per e-mail noeranie.ramdjan@www.thesolutionzgroup.com.