Maatschappelijke betrokkenheid

by | May 28, 2019 | Lifestyle

[vc_row full_width=”stretch_row”][vc_column width=”7/12″][vc_column_text el_class=”detailtekst”]

Koken bij Ronald McDonald Huis Utrecht

The Solutionz Group maakt zich als organisatie hard voor verschillende maatschappelijk verantwoorde projecten. Een daarvan is het Ronald McDonald Kinderfonds, dat speciale Ronald McDonald Huizen beschikbaar heeft zodat ouders zo dicht mogelijk in de buurt bij hun zieke kind kunnen zijn. Agatha Kleis, Manager Ronald McDonald Huis Utrecht: ‘Op vrijdag 24 mei j.l. heeft het team van The Solutionz Group uit Utrecht onze gasten verrast met een heerlijk Surinaams buffet. Het team van 6 heren heeft de sterren van de hemel gekookt en onze gasten in de watten gelegd. Geweldig om te zien hoe het team genoot om iets voor een ander te kunnen betekenen.’

Bijdrage leveren

Voor The Solutionz Group was het de eerste keer dat we in deze samenstelling echt samen waren, met directie, kantoor en gedetacheerde jongens. Een mooie mix van de verschillende lagen binnen de organisatie, waarbij iedereen enthousiast reageerde op het initiatief om te gaan koken voor de gezinnen van het Ronald McDonald Huis Utrecht. Daarbij kreeg iedereen een vrije middag van The Solutionz Group om hierbij aanwezig te kunnen zijn.

‘Het initiatief tot het koken voor de ouders ontstond na een bezoek van Noeranie Ramdjan aan het Ronald McDonald Huis Utrecht. De directieleden van The Solutionz Group, Ajay Goerdial en Michael Sitaram, waren direct enthousiast. Zij hadden al eerder kennis gemaakt met het Huis en wisten dat een stukje ontspanning voor de ouders, broertjes en zusjes erg welkom zou zijn. Naast een financiële bijdrage wilden zij ook een bijdrage leveren door een activiteit met hun team te verzorgen’, aldus Agatha.

Gezien de roots van de TSG’ers was het idee om nasi goreng met kipsaté en andere bijgerechten te maken, met als toetje zelfgemaakte spekkoek en ijs. De taken waren vooraf al goed verdeeld. Noeranie kreeg de taak het te coördineren en de andere kregen allemaal de verantwoordelijkheid over een stukje van de keuken: Fer mocht de eieren bakken, Ajay zorgde voor de pindasaus, Pierre stond de groente te snijden, Michael was chef knoflook-ui, Arlan kon de kip klein maken en Noeranie bakte de nasi. Het verliep allemaal zo soepel dat we binnen anderhalf uur eigenlijk al klaar waren. Dat moest ook wel, want om 18.00 uur konden de gezinnen komen om op te scheppen.

Blije gezichten

Je staat er niet direct bij stil en je ziet het overigens ook niet aan de gezinnen dat zij daar eigenlijk verblijven om een heel vervelende reden. En als je er dan over nadenkt, maakt een middag koken voor deze mensen nog mooier dan het al is. De mensen werden onthaald met de heerlijke geur van verschillende specerijen, wat zorgde voor nieuwsgierige blikken en blije gezichten. Dat het ook nog eens lekker smaakte, maakte ze extra vrolijk. Er werd goed gegeten en sommigen vonden het zo lekker dat ze nog een bordje meenamen naar de kamer. We werden meerdere malen hartelijk bedankt. Wat ons betreft is ons doel van deze middag bereikt!

Agatha: ‘Het “koken voor ouders” leverde veel blije gezichten in het Huis op. Voor een keer geen zorgen over de boodschappen, het koken en de afwas. Ajay en Michael waren erg onder de indruk van de waardering die zij vanuit de gasten hebben mogen ervaren. Hun mening: “voor herhaling vatbaar”.’

Dus, op naar de volgende keer dat we wederom zullen gaan koken voor het Ronald McDonald Huis Utrecht!

Geïnspireerd door dit artikel? Neem gerust contact op met het Ronald McDonald Huis Utrecht, per e-mail utrecht@ronaldmcdonaldhuis.nl of telefonisch 030-256 33 33.

[/vc_column_text][easy-social-share buttons=”facebook,linkedin,mail,whatsapp”][/vc_column][vc_column width=”1/12″][/vc_column][vc_column width=”1/3″][templatera id=”1520″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][templatera id=”1460″][/vc_column][/vc_row]